Bio-Mandulagomba

Bio Mandulagomba (Agaricus blazei) 50ml

Elérhetőség:  nincs raktáron
4 500 Ft/db
Nettó ár: 3 543,31 Ft + ÁFA/db
Nem rendelhető!

OGYÉI/49216-4/2016

A Mandulagomba (Agaricus blazei murill) növeli az immunrendszer védekezőképességét, csökkentheti a koleszterin szintet, jótékony hatással bír a szív- és érrendszerre, javítja a májműködést, csökkenti az inzulin rezisztenciát.

Az 5 ml-es gombakivonat:  35-37 db gomba porkapszulának felel meg. A termék nem tartalmaz alkoholt és hozzáadott cukrot!

A készítmény az  egyedi gyártástechnológia  miatt  dupla annyi gomba alapanyagot tartalmaz  a kereskedelmi forgalomban lévő termékekhez képest. A  napi adag , ami 2 ml, 1 g szárított gombát tartalmaz, ami azt jelenti, hogy termék gombafajtól függően 10 g friss gombának megfelelő hatóanyag tartalommal rendelkezik. Az egyedi gyártástechnológia során  eltávolításra kerül a kitinpáncél , és a gomba emészthetetlen részei, ami azért is nagy jelentőséggel bír, mivel az emésztőrendszerünk a kitint nem tudja lebontani, és  a hatóanyagok ezen kitinvázban vannak. Tehát sokkal nagyobb mennyiséget kellene elfogyasztanunk a gombákból, hogy ezt a hatóanyag mennyiséget be tudjuk vinni, és akkor sem biztos hogy ezen hatóanyagok felszívódnának. Ez is annak a ténynek a létjogosultságát bizonyítja, hogy ez a folyékony kivonat sokkal hatékonyabb, mint a kapszulás termékek bármelyike, ugyanis a speciális homogenizáló anyag, kizárólag a gomba hatóanyagait tartalmazza, míg a kapszulákban a szárított gombatest is megtalálható őrőlt formában, így kérdéses a hatóanyagok felszívódása.

BIO alapanyagok

Készítményünk kiválóságát bizonyítja az a tény is, hogy az  alapanyagok  Tirolban, egy az osztrák állam által is elismert mikológia laboratóriumban készülnek. A Mushroom Research Center Ausztria GmbH (MRCA) laboratóriumában bio termesztésű, magas hatóanyag tartalmú gyógygomba fajok tenyésztése történik. Kutatások igazolták, hogy  a bio élelmiszerek tápanyagtartalma akár 100%-al magasabb lehet  a hagyományos gazdaságokból származókénál. A laboratórium kutatási tevékenysége során mindig azokat a gombafajokat keresi, melyek a legmagasabb hatóanyag tartalommal rendelkeznek, ezáltal termékünknek is emelkedni fog a hatóanyag tartalma. Nincs hasonló készítmény a piacon!

Hatóanyagok

A készítmények a  melegvizes frakcionálásnak  köszönhetően tartalmazzák a gombákban lévő poliszacharidokat (1-3 β- glükánok), esszenciális aminosavakat (pl. glutaminsavat, L-triptofánt, L-arginint, lizint)  és vitaminokat, az  etanolos frakcionálásnak  köszönhetően a szerves hatóanyagokat, mint például a benzaldehidek, vagy növényi szteroidok, és  foszfolipideket. Poliszacharidok jelentősége - az immunrendszer üzemanyagai: A legtöbb tudományos jelentés közös témája, hogy a gombából előállított készítmények legfontosabb egészségügyi hatása az immunrendszer stimulálása. A poliszachridokat leggyakrabban a legyengült immunfunkciók helyreállítására, rákos megbetegedések megelőzésére és kiegészítő kezelésére, valamint meghűlés, különböző gyulladások és vírusfertőzések megelőzésére, illetve kezelésére használják. Idős embereknél fontos immunstabilizáló anyag. Foszfolipidek jelentősége: A lipidek az élőlények azon létfontosságú szerves vegyületei, melyek glicerinből és zsírsavakból álló apoláris makromolekulák. Vízben oldhatatlanok. A szervezetben fontos energiaraktározók, struktúraalkotók, de ide tartoznak a hormonok és az A, K, E, D vitaminok is. A gyógygombák, és ez által folyékony kivonataink nem hidrolizáló lipideket tartalmaznak (eikozanoidok, terpének, szteroidok, karotinoidok), ezek közül is terpéneket, szteroidokat és karotinoidokat.

Figyelmeztetés!

A javasolt napi adagot ne lépje túl! A termék fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyzott étrendet és az egészséges életmódot. Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Használat előtt felrázandó! Ne használja a készítményeket terhesség és szoptatás ideje alatt. Használat előtt kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét, valamint a következő esetekben: ha teherbeesést segítő készítményt szed, gyógyszert szed vagy orvosi kezelés alatt áll. Hosszú ideig tartó használatra nem javallott.

Mandulagomba főbb hatóanyagok

 • Immunmoduláns poliszacharidok
 • Linolsav
 • Sztearinsav
 • Olajsav
 • Ergoszterol

A Mandulagomba egészségügyi hatásai

 • növeli az immunrendszer védekezőképességét
 • csökkenti a koleszterin szintet és vércukorszintet
 • jótékony hatással bír a szív-és érrendszerre
 • javítja a májműködést
 • csökkenti az inzulinrezisztenciát
 • rákos megbetegedések: poliszacharid kivonatával végzett klinikai vizsgálatok jelentős javulást mutattak tüdőrák, méhnyakrák, petefészekrák és méhnyálkahártyarák esetében, valamint közvetlenül gátolják a prosztatarákos sejtek burjánzását és az áttétek kialakulását
 • csökkenti a kemo- és sugárterápia mellékhatásait
 • enyhíti az autoimmun eredetű reumás gyulladásokat és az azzal járó fájdalmakat
 • erős immunrendszer moduláló, ezáltal gátolja a hisztamin felszabadulását, vagyis az allergiás reakció kialakulását
 • ergoszterol tartalma révén csökkentheti a D-vitamin hiány okozta megbetegedéseket

A Mandulagomba hasznosanyag tartalma

Az Agaricus blazei beltartalmi értékeit több kutató is vizsgálta. Szakirodalmi adatok alapján 100 g gomba nyers fehérje tartalma 35,19 g, szénhidrát tartalma 47,7 g, élelmi rost tartalma 21 g, és 3,39 g zsírt tartalmaz. (Stamets 2000a). Szintén szakirodalmi adatok szerint tartalmaz nagy mennyisségben D2 vitamint (van Griensven, 2008) és poliszacharid típusú vegyületeket (béta 1,3 és 1,6 glükán) (Huang, 1997; Mizuno, 1995; Stamets, 2000b). Az Agaricus blazei Murrilt (ABM) már 1893-ban azonosították, de a Brazíliában őshonos gomba gyógyhatására csak 1965-ben figyeltek fel a japán tudósok. A fő hatóanyagának számító poliszacharidokról kiderült, hogy az immunrendszer aktiválásán  keresztül rákellenes  hatást fejtenek ki. Javítják a rákbetegségben szenvedők életminőségét, erősítik az immunrendszerüket és csökkentik a kemoterápiájuk mellékhatásait. Az Agaricus blazei Murill egyéb, gyógyászatilag jelentős hatóanyagot is tartalmaz: linolsav, olajsav, sztearin sav és az ergoszterol. 

Összetevők: 

bio szárított Mandulagomba (Agaricus Blazei Murrill): 0,125 g/ml, Glicerin: 0,8 g/m 

Ajánlott adagolás:

Naponta 2 ml ,vízben vagy egyéb kiválasztott folyadékban feloldva bevenni, étkezés előtt fél órával. Figyelem: A javasolt napi adagot ne lépje túl! A termék fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot. Kisgyermekek elől elzárva tárolandó! Használat előtt felrázandó! Tárolás: Száraz, hűvös helyen tárolandó. Felbontást követően hűtőben tárolva minőségét még két hónapig őrzi meg.

Tápanyagértékek5 ml100 ml
Energiatartalom (kj/kcal) 76/18,25 1525,5/365
Zsír (g) 0,009 0,19
Telített zsírsavak (g) 0,006 0,13
Szénhidrát (g) 4,41 88,26
- ebből cukor (g) 0,024 0,48
Fehérje (g) 0,13 2,59
Konyhasó (g) 0,01 0,20
Mandula gomba kivonat (g) 0,63 12,5
- ebben poliszacharid (31%) (g) 0,26 5,1

Megfelelőségi tanusítás pdf ide kattintva tölthető le.